user_mobilelogo

K.H.P.V. elää vahvasti ajassa

Yli kolmekymmentäviisi vuotta sitten perustetun Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan työ etenkin suomalaisen olutkulttuurin ja kohtuullisten elämäntapojen puolestapuhujana on tänä päivänä yhä merkittävämpää. Kun tasavallan ylintä päätösvaltaa käyttävät valtioneuvoston jäsenet ja suuri osa myös kansanedustajista on tänä päivänä yli kahdeksankymmentä vuotta kieltolain päättymisen jälkeen ajamassa Suomea samanlaiseen kurimukseen, jossa kansa joutui elämään vuosina 1919-32, sekä K.H.P.V.:n että myös Olutliiton roolit todellisina, laaja-alaisina eurooppalaisina olut- ja muunkin alkoholikulttuurin asiantuntijaosaajina on entistä tärkeämpää.

Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan ensimmäinen kunniajäsen ja todellinen oppi-isä, Suomen kansalliskirjailijoiden ehdottomaan eliittiin kuuluva korpikirjailija Ilmari Kianto päättää vuonna 1925 kieltolain aikana kirjoittamansa yhteiskunnallisen boheemisatiirin näihin sanoihin:

Ja siunatuksi lopuksi: Eläköön Suomen Tasavallan ”Etuskunta”! Se on kohtapuoleen pakottanut koko Suomen kansan elämään boheemielämää.

Timo Pakkanen
Bacchus Primus Inter Pares
Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry
Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta

 

 

Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan (K.H.P.V.)

toiminnan tarkoitus ja kaikkinainen aate käy ilmi Veljeskunnan nimestä.
Kysymyksessä on Veljeskunta, jonka pyhimpänä tehtävänä
on kohtuullisen hutikan saavuttaminen ja vaaliminen.

Yhteystiedot

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry

Airoparintie 13. B., 00980 HELSINKI

+358 (0)400 430 931

carl-gustaf.sergejeff(at)khpv.org